Zašto je u nekim kulturama nepristojno tražiti torbu za pse

Jeste li ikada bili u situaciji da ste vani na večeri s prijateljima ili obitelji i jednostavno ne možete dovršiti svoj obrok? U mnogim se kulturama smatra nepristojnim tražiti vreću za pse da odnese ostatke kući. Ali zašto je to tako?

U nekim se kulturama smatra rasipništvom ostavljati hranu. U vremenu kada se mnogi ljudi bore staviti hranu na stol, nepoštovanje je ne pojesti sve na tanjuru. Osim toga, u nekim se kulturama također smatra znakom bogatstva i pretjeranosti mogućnost ponijeti ostatke hrane kući.

Još jedan razlog zašto se traženje torbe za pseće može smatrati nepristojnim je taj što sugerira da restoran nije osigurao dovoljno hrane. U mnogim je kulturama znak gostoprimstva pružiti gostima više nego dovoljno hrane. Zatražiti torbu za pse implicira da domaćin nije dobro obavio posao za svoje goste.

Također je vrijedno uzeti u obzir da su u nekim kulturama obroci važna društvena prilika. Oni su vrijeme za povezivanje s drugima i uživanje u međusobnom društvu. Traženje torbe za psa može se smatrati znakom da je osoba više zainteresirana za nošenje hrane kući nego za provođenje vremena sa svojim društvom.

Važno je upamtiti da različite kulture imaju različite običaje i bonton. Ono što se može smatrati nepristojnim u jednoj kulturi može biti savršeno prihvatljivo u drugoj.

Zaključno, traženje torbe za psa može se smatrati nepristojnim u nekim kulturama jer implicira da hrane nije bilo dovoljno, da je rasipno i sugerira da je osoba više zainteresirana za nošenje hrane kući nego za provođenje vremena sa svojim društvom. Sljedeći put kad budete vani na večeri, razmislite o običajima i bontonu kulture u kojoj se nalazite prije nego što zatražite torbu za pse.